Home
 

Piilolinssit ja lentomatkustus

Matkatoimistossa työskentelevä ystäväni kertoi eräänä päivänä kuinka useat hänen asiakkaansa ovat huolestuneita piilolinssien käytöstä pitkien lentojen aikana. Kaikki tietysti riippuu yksilöstä, matkan pituudesta sekää käytettävästä piilolinssityypistä

Erityisesti oltiin huolissaan lentokoneen kuivan ilman aiheuttamista vaivoista, mutta nykypäivänä niin lentokone- kuin piilolinssiteknologia on jo kehittynyt; Lentokoneissa matkustamoon lasketaan kosteutta, jonka usein voi huomata katonrajasta tulevana vesihöyrynä ja myös piilarivalmistajilta löytyy erikseen kosteuttavia piilolinssejä.

Nykyiset kiristyneet lentoturvallisuusmääräykset sallivat kuitenkin piilolinssinesteen viennin matkustamoon kunhan se on alle 100 ml kokoinen. Täytyy myös muistaa, että kaikkien matkustamoon vietävien nesteiden tulee mahtua yhden litran läpinäkyvään esim. minigrip-pussiin. Päivälinssien käyttäjät toki voivat laittaa linssit normaaliin tapaan silmiin ennen lentokentälle siirtymistä ja jos silmät alkavat tuntua kuivilta lennon aikana, poistaa linssit silmistä ja vaihtaa uudet päivälinssit tilalle.

Kannattaa myös miettiä voisiko piilolinssit korvata lennon aikana tavallisilla silmälaseilla jos siihen on mahdollisuus, näkökyky on kuitenkin viisasta säilyttää myös lentokoneessa esimerkiksi evakuointitapauksien vuoksi.

Ennen matkaan lähtöä kannattaa erityisesti päivälinssien käyttäjien varata riittävästi linssejä matkalle. Eräät maat vaativat lisäksi silmälääkärin kirjoittaman reseptin, kun taas toisissa maissa reseptiä ei vaadita.

October 9, 2012 This post was written by Categories: Matkavinkit Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *