Home
 

Matkakohde esittelyssä; Norja

Viikinkien kotimaanakin tunnettu Norja on vähemmän suosittu aurinkolomakohteena, mutta se on silti erityisen kiinnostava matkakohde, ja toisin kuin Ruotsi, siellä voi tehdä muutakin kuin ryypätä.

Norja sijaitsee euroopan sydämessä, monet ihmiset eivät kuitenkaan tiedä norjasta muuta kuin sen pääkaupungin, Oslon, mutta oikeasti Norjassa on paljon muutakin nähtävää, vaikka se olisikin vähemmän tunettua aluetta.

Yksi asia on kuitenkin varmaa, jos pakkanen ärsyttää jo suomessa, ja sosialismi, norjaan ei tuskin kannata tässä tapauksessa mennä. Jos nämä asiat eivät kuitenkaan haittaa, suomalaisia kun ollaan. niin siinä tapauksessa Norjalla on sinulle suuri määrä tarjottavaa aina kulttuurista laskettelurinteisiin ja ystävälliseen porukkaan.

 

Norjan kulttuuri

Norjan kulttuuri vastaa suomen kulttuuria paljon, paitsi he eivät ole yhtä masentuneita ja rasistisia kuin suomalaiset näin yleisesti ottaen kansana. Sosialismi on norjassakin kuitenkin kova sana, melkein liiallisuuksiinkin saakka, myös kukkahattutätikulttuuri on vähän liian suuressa arvossaan. (casino i Norge esim. kertoo, että uhkapelaaminen on täysin laitonta). Saman sukupuolen avioliitot ovat sentään sallittuja – kaikesta tästä voi tiivistää, että liberalismi ja korkeat verot on norjalaisten juttu – jos siis olet heidän kanssaan jopa suomalaisia kovempi, muuta ihmeessä norjaan!

 

Norjan matkakohteet

Tästä pienestä pilke silmäkulmassa satiirista huolimatta norja tarjoaa matkailijoilleen kauniita maisemia sekä loistavia ajanvietteitä sekä matkakohteita.

Jos pidät laskettelusta, Norja on alppien lisäksi ehkäpä paras mahdollinen kohdemaa. Lunta ja vuoria on paljon ja lasketella voi joka paikassa.

Koska norja ei ole mikään turistirysä, huonossa mielessä, niin et ainakaan joudu muiden turistien tallomaksi, vaan tunnet olevasi oikeasti vieraassa maassa, etkä missään resortissa.

Norjan järvet ovat suomen tapaan kauniita, ehkäpä jopa kauniimpia. Sukellus ja jokilaskut ovat suosiossa norjan turistien keskuudessa.

Jos et ole ikinä mennyt lappiin, voit käydä Norjassa myös katsomassa revontulia sekä poroja – tosin samat kyllä saattaa löytyä suomestakin.

Tiivistettynä, norja on luonnollisesti kaunis maa joka ei ole antanut teknologian tuhota sitä vielä kokonaan, ja jos pidät talvisesta happeningistä, Norja voi olla sinulle hyvä matkakohde!

Off 

October 18, 2013 This post was written by Categories: Matkakohteet Comments are off for this post